Pavasari, noteikti, ka vairums gaida ar nepacietību – silta saule, garas pastaigas un atpūta pie dabas ar mūsu mīluļiem, taču nedrīkstam aizmirst par to, ka šajā laikā aktivizējās arī ērces. Tās ir bīstamas arī mūsu suņiem un kaķiem, tāpēc laikus pasargājot mūsu labākos draugus, pasargāsim arī paši sevi.
Ērces pārnēsā ļoti daudz slimības, kas dzīvniekam var beigties dažos gadījumos arī letāli, vispopulārākās ir anaplazmoze, babezioze un borelioze jeb Laima slimība. Ja dzīvniekam ir piesūkusies ērce, tā pēc iespējas ātrāk ir jaizņem, taču ja pēc ērces piesūkšanās dzīvnieks nejūtās labi (atsakās no barības, urinācija ar asinīm, nogurums, apātija, drudzis, sāpīgas locītavas u.c., ), obligāti jādodās uz klīniku pie veterinārārsta !
Lai pēc iespējas vairāk izvairītos no ērču invāzijas un risku saslimt ar to pārnesātajām slimībām, iesakām dzīvniekus – gan kaķus, gan suņus apstrādāt ar pretērču/pretblusu preperātiem, ko var iegādāties veterinārājās klīnikās un aptiekās, tie pieejami gan skausta pilienu formā, gan kā kakla siksniņas, gan tablešu (kožļu) formā un arī kā kakla siksnas medaljoni (atbaida ērces ar ultraskaņu).
Arī pie mums šobrīd ir īpaša akcija TICKLESS ultraskaņas medaljoniem, kas darbojās līdz pat 12 mēnešiem, tie ir pieejami un lietojami ne tikai dzīvniekiem, bet arī cilvēkiem, un pat bērniem.
Droši jautājiet aptiekā – klīnikā par Jūsu labāko draugu apstrādi pret ērcēm – Upes prospekts 13, Ogre!